РЕАЛИЗОВАНИ КОНКУРСИ У 2011.

Конкурс за суфинансирање активности из програма промоције и популаризације науке за 2011.

Крајем 2010. године, тадашње Mинистарство науке упутило је јавни позив за суфинансирање активности из програма промоције и популаризације науке за 2011. годину. Убрзо потом, почетком 2011. године, Центар за промоцију науке је почео са радом и преузео своје, Законом о научно-истраживачкој делатности дефинисане, надлежности у области промоције и популаризације науке. Међу тим задацима из Закона је и (су)финансирање пројеката промоције науке, те је Центар преузео документацију приспелу на конкурс и наставио са његовим спровођењем. Према одлуци Управног одбора Центра, у 2011. години финансирана су 33 пројекта промоције науке, а многима од њих Центар је пружио и другу логистичку подршку у спровођењу активности. Сви учесници у овом програму обавезни су, сходно потписаним уговорима, да до 31. децембра 2011. године доставе извештај о раду, са прописаним финансијским извештајем.

Конкурс за дизајн бренда ЦПН-а

Међународни архитектонски конкурс за зграду ЦПН-а

Архитектонски конкурс Центра за промоцију науке је први јавни, међународни архитектонски конкурс одржан у Србији након тридесет година . Објављен је 15. септембра и трајао је до 1. децембра 2010. године под називом Конкурс за идејно решење Центра за промоцију науке и урбанистички концепт за кампус науке и уметности у Блоку 39 на Новом Београду. На адресу организатора конкурса стигло је 232 пројектна задатка из 39 земаља, a за победнички пројекат изабран је рад аустријског архитектонског бироа Wolfgang Tschapeller zt gmbh architekten.

Жири је, укључујући и заменике чланова жирија, деловао и радио у саставу:

  1. Божидар Ђелић, потпредседник Владе Републике Србије, тадашњи министар за науку и технолошки развој и његов представник Дарко Ђукић, директор Јединице за управљање пројектом
  2. Дејан Васовић, градски архитекта Београда, Србија
  3. Јован Митровић, председник Савеза архитеката Србије, Србија
  4. Роберто Симон, архитекта, Бразил
  5. Дорте Мандруп, архитекта, Данска
  6. Гунтер Катлер, архитекта, Аустрија
  7. Оуранија Клоутсиниоти, архитекта, Грчка
  8. Миомир Кораћ, Србија (заменик)
  9. Николас де Моншо, САД (заменик)